Składniki: 4 makrele ½ l mleka 10 dag posiekanych orzechów włoskich 5 dag masła 1 grejpfrut 3 dymki ½ łyżeczki pieprzu sól Sposób wykonania: Ryby oprószyć pieprzem i zalać mlekiem po czym ja wstawić do lodówki na 3 godziny. Po tym czasie wyjąć je z mleka i ułożyć na kawałkach folii aluminiowej wysmarowanych masłem. Następnie…
Kategoria: Makrela
Makrela
Pasta z wędzonej makreli z serkiem mascarpone
by Helena Zabłocka • • 0 Comments
Składniki: 1 wędzona makrela 150 g serka mascarpone sok z ½ cytryny 1 łyżka zielonego pieprzu w zalewie sól Sposób wykonania: Z ryby wydobyć mięso po czym je utrzeć razem z sokiem z cytryny oraz serkiem. Następnie dodać ziarna pieprzu i doprawić do smaku solą.
Makrela
Makrele w papilotach
by Weronika • • 0 Comments
Składniki: 12 filetów makreli 10 dag masła łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżki oliwy cytryna sól pieprz Sposób wykonania; Natkę pietruszki wymieszać dokładnie z masłem po czym posmarować nim filety z makreli od wewnętrznej strony po czym przykryć drugą połówką aby powstała cała ryba. Następnie skropić rybę oliwą i oprószyć solą oraz pieprzem. Układać ryby…
Makrela
Pasta z makreli z białym serem
by Marzena • • 0 Comments
Makrela
Makrela Weroniki P
by Weronika P • • 0 Comments
Składniki: 800 g filetów z makreli sok i skórka z cytryny 1 łyżeczka miodu 4 cienkie plasterki wędzonego boczku 1 ½ łyżki startego chrzanu 5 łyżek galaretki z czerwonych porzeczek 2 łyżki oleju sól pieprz Sposób wykonania: Filety skropić sokiem z cytryny i odstawić na 30 min. Po tym czasie filety oprószyć solą i złożyć…