Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Makrela

Makrela z orzechami

Składniki: 4 makrele ½ l mleka 10 dag posiekanych orzechów włoskich 5 dag masła 1 grejpfrut 3 dymki ½ łyżeczki pieprzu sól Sposób wykonania: Ryby oprószyć pieprzem i zalać mlekiem po czym ja wstawić do lodówki na 3 godziny. Po tym czasie wyjąć je z mleka i ułożyć na kawałkach folii aluminiowej wysmarowanych masłem. Następnie…

Makrele w papilotach

Składniki: 12 filetów makreli 10 dag masła łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżki oliwy cytryna sól pieprz Sposób wykonania; Natkę pietruszki wymieszać dokładnie z masłem po czym posmarować nim filety z makreli od wewnętrznej strony po czym przykryć drugą połówką aby powstała cała ryba. Następnie skropić rybę oliwą i oprószyć solą oraz pieprzem. Układać ryby…

Makrela Weroniki P

Składniki: 800 g filetów z makreli sok i skórka z cytryny 1 łyżeczka miodu 4 cienkie plasterki wędzonego boczku 1 ½ łyżki startego chrzanu 5 łyżek galaretki z czerwonych porzeczek 2 łyżki oleju sól pieprz Sposób wykonania: Filety skropić sokiem z cytryny i odstawić na 30 min. Po tym czasie filety oprószyć solą i złożyć…