Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Karp

Karp w sosie pomidorowym

Składniki: 4 porcje filetów z karpia mąka olej sól, pieprz Sos: 1/3 szklanki sosu pomidorowego 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka oliwy 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka miodu 1 drobno posiekany ząbek czosnku sól, pieprz, papryka chili do smaku Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki sosu zmiksować. Umyte i osuszone filety z karpia przyprawić, odstawić…

Zawijasy z karpia i szynki

Składniki: 4 porcje filetu z karpia 8 plastrów dobrej szynki 2 marynowane czerwone papryki oliwa sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filet z karpia pokroić w plastry o grubości około 1 cm. Na desce do krojenia ułożyć dwa plastry szynki e taki sposób aby 1.2 powierzchni zachodziły na siebie, na nich rozłożyć ¼  płatów ryby, posypać papryką…

Filet z karpia mocno ziołowy

Składniki: 50 dkg filetów z karpia (pangi, tilapii, sandacza, okonia) przyprawa kajeńska 1 jajko 2 łyżki wody olej Sposób przyrządzenia: Umyte, podzielone na porcje filety z karpia osuszyć, natrzeć przyprawą kajeńską, odstawić na 30 minut. Jajko zmiksować z wodą. Każdą porcję ryby moczyć w zmiksowanym jajku i smażyć na gorącym oleju z obu stron na…

Dietetyczny karp duszony z kapustą pekińską

Składniki: 50 dkg filetów z karpia 1 cebula obrana i pokrojona 5 ząbków czosnku, obranych i posiekanych pokrojony w plasterki imbir ilość wg uznania 1 pokrojona w paski paryczka chili bez nasion kapusta pekińska 1 szklanka wody ocet do smaku sól, pieprz do smaku 1 szklanka śmietanki kokosowej Sposób przyrządzenia: W dużym rondlu rozmieszać wodę…

Dietetyczny karp pod zieloną pierzynką

Składniki: 20 dkg filet z karpia ¼ główki kapusty włoskiej posiekanej 2 grubo pokrojone cebule dymki 1 łyżka oliwy 1 łyżka śmietany – alternatywnie sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Kapustę i dymkę obgotować w wodzie przez 3 minuty, odcedzić, obsączyć. Kapustę, cebulkę wymieszać, przyprawić, skropić oliwą. Na dnie płaskiego naczynia żaroodpornego ułożyć warstwę z kapusty i…