Składniki: kabanosy żółty ser suszone morele rodzynki jabłko kilka liści sałaty Sposób wykonania: Kabanosy pokroić na małe kawałki , morele przekroić na pół a ser pokroić w kostkę. Następnie na przemian nabijać na wykałaczkę, które wbić w cale jabłko. Ułożyć je na półmisku, udekorowanym sałatą.
Kategoria: Przekąski
Przekąski
Roladki z serkiem i słonecznikiem
by Krystyna Zadrożna • • 0 Comments
Składniki: 20 dag szynki konserwowej 10 dag łuskanego słonecznika 2 serki topione Sposób wykonania: Ziarna uprażyć na suchej patelni po czym dodać serki i trzymać na małym ogniu cały czas mieszając aż serki się roztopią. Powstałą masę rozsmarować na plasterkach szynki, które zawinąć w ruloniki. Wstawić do lodówki na 30 minut.
Przekąski
Sakiewki z kapuścianym farszem
by Dawid Gabor • • 0 Comments
Przekąski
Naleśniki ze szpinakiem Iwony
by Iwona • • 0 Comments
Składniki: 5 dkg masła 2 jajka 200 ml mleka 100 gr mąki masło do pieczenia Nadzienie: paczka mrożonego szpinaku 250 gr sera pleśniowego Ricotta 3 łyżki parmezanu 2 jajka sól, pieprz szczypta gałki muszkatołowej Sposób przyrządzenia: Masło, jajka, mleko, mąkę dokładnie miksujemy. Na rozgrzanej patelni na maśle smażymy naleśniki. Rozmrażamy szpinak dodajemy ser pleśniowy, tarty…
Przekąski
Pomysł na czerstwy chleb
by Magdalena Stojek • • 0 Comments
Składniki: ½ l mleka 2 jajka 50 f cukru 2 łyżki cukru waniliowego cynamon 100 g masła kilka kromek czerstwego chleba Sposób wykonania: Jajka roztrzepać razem z mlekiem i cukrem po czym zamoczyć w nim chleb a potem odcisnąć z nadmiaru płynu. Następnie na rozgrzanym maśle smażyć kromki chleba na złoty kolor z obu stron.…