Składniki: czerstwy chleb trochę mleka 4 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej sól pieprz vegeta koperek pietruszka olej bułka tarta Sposób wykonania: Chleb namoczyć w mleku po czym go odcisnąć i wbić do niego jajka. Dodać mąkę, przyprawy oraz posiekaną natkę pietruszki i koperek. Całość dokładnie wyrobić. Z powstałej masy formować kotlety, które obtoczyć w bułce…
Kategoria: Przekąski
Przekąski
Kolorowe koreczki inaczej
by Mateusz Kościelny • • 0 Comments
Składniki: 2 paluchy maślane 4 plasterki żółtego sera 4 plasterki gotowanej szynki marynowana papryka marynowane pieczarki ogórek konserwowy Pasta: 10 dag żółtego sera 3 łyżki majonezu 4 ząbki czosnku Sposób wykonania: Ser zetrze c a tarce po czym wymieszać z majonezem oraz posiekanym czosnkiem. Powstałą pasa posmarować palucha pokrojonego w plastry. Następnie na połowie kromki…
Przekąski
Kubek na gorąco
by Marian Feliks • • 0 Comments
Składniki: ½ łyżki smalcu ze skwarkami ½ łyżki mąki pszennej ½ łyżeczki Vegety 2 ząbki czosnku grzanki szynka Sposób wykonania: Do mąki dodać smalec, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz Vegetę. Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do kubka. Zalać gorącą woda i mieszać aż powstanie jednolity krem. Przed podaniem wrzucić szynkę pokrojoną w kostkę.
Przekąski
Racuszki z płatków owsianych
by Marzena Tyrała • • 0 Comments
Składniki: ½ kg płatków owsianych 1 szklanka mleka 4 jajka 20 dkg mąki pszennej sól olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Do naczynia wsypujemy mąkę, dodajemy jajka, mleko, szczyptę soli i dokładnie miksujemy, dodajemy płatki owsiane i łyżką dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej, kładziemy ciasto, rozpłaszczamy i smażymy małe racuszki na złocisty kolor z obu…