Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Przekąski

Warzywne tosty

Składniki: 1 duży seler 30 dkg pieczarek 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 żółta papryka 3-4 ząbki czosnku pęczek pietruszki 1 opakowanie sera w plastrach mąka margaryna pieprz, sól Sposób przyrządzenia Seler ugotować, poobierać, pokroić w plastry. Paprykę umyć wybrać gniazda nasienne pokroić w cieniutkie paseczki. Pieczarki drobno pokroić wymieszać razem z papryką ,…

Czerwone naleśniki z serem Gouda

Składniki: 1 szklanka mleka 1 szklanka mąki 1 jajko 6 łyżek startego żółtego sera Gouda garść posiekanej zieleniny, pietruszka , koper, szczypiorek 5-6 łyżek koncentratu pomidorowego sól olej Sposób przyrządzenia: Do szklanego naczynia dodajemy mleko, mąkę , jajko, sól, przecier pomidorowy i wodę gazowaną, dokładnie mieszamy mikserem. Z podanych składników powinno powstać ciasto o konsystencji…

Racuchy Martyny

Składniki: 1,5 szkl. mleka 3 dag drożdży 2 łyżki cukru 2,5 szkl. mąki 2 jajka łyżka roztopionego masła olej cukier waniliowy   Sposób wykonania: Drożdże pokruszyć i zalać mlekiem, dodać jeszcze łyżeczkę cukru i na małym ogniu podgrzać aby rozczyn był letni. Wówczas dodać ½ szkl. mąki, wymieszać i dostawić. Po wyrośnięciu dodać resztę mąki…

Parówki obtoczone w serze

Składniki: 30 dag żółtego sera 6 parówek folia aluminiowa wykałaczki Sposób wykonania: Ser włożyć do woreczka po czym włożyć go do garnka z woda i gotować do momentu aż ser się roztopi, wówczas wyłożyć go na deskę i rozwałkować formując prostokąt. Ułożyć na nim parówki i zawinąć. Następnie nożem kroić parówki na ukośne kawałki, które…