Składniki: chleb 4 kromki cienkie masło 2 dag Sposób przyrządzenia Kromki chleba należy pokroić w dość drobną kosteczkę. Masło należy roztopić na rozgrzanej patelni i włożyć na nie kosteczki chleba, całość wymieszać i podsmażyć na wolnym ogniu. Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos
Kategoria: Przekąski
Przekąski
Drożdżowe hot-dogi
by Magdalena Paszek • • 0 Comments
Ciasto: 3 dkg drożdży 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżka oleju 1 jajko 3 szklanki mąki 1 szklanka mleka 1 łyżeczka cukru Reszta: 8 parówek ketchup ok. 20-30 dag sera żółtego ok. 20-30 dag pieczarek 1 średnia cebula olej do podsmażenia cebuli sól, pieprz do smaku białko Sposób wykonania: Do przyrządzenia pizzy używam miski…
Przekąski
Naleśniki z kuskusem i bakaliami
by Miauk • • 0 Comments
Składniki na ciasto: półtorej szklanki mąki pół szklanki mleka pół szklanki gazowanej wody mineralnej połowa opakowania cukru wanilinowego szczypta soli łyżka oleju Składniki na nadzienie: kuskus 1/3 szklanki orzechy (nerkowca, migdały, laskowe, włoskie) rodzynki trzy łyżki miodu Sposób wykonania: W misce dokładnie wymieszać podane składniki, ciasto odstawić na 15 minut. Rozgrzać patelnie, wylewać…
Przekąski
Grzanki gruszkowe
by albertos • • 0 Comments
Składniki: grzanki 5 sztuk boczek 5 plasterków gruszki z kompotu 3 sztuki ser żółty 5 plasterków Sposób przyrządzenia: Na patelni należy lekko podsmażyć plastry boczku, na grzankach należy układać po plasterku boczku, a na nim 1/2 gruszki z kompotu oraz plaster sera żółtego. Całość należy zapiec. Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

