Składniki: 350 g wędzonej ryby 300 g białego chleba natka pietruszki Sposób wykonania: Z ryby usunąć skórkę oraz ości po czym pokroić ja w poprzek na paseczki. Paseczki te ułożyć na kromkach chleba. Udekorować natką pietruszki.
Kategoria: Przekąski
Przekąski
Kanapki z rybą soloną
by Halina Rychlik • • 0 Comments
Składniki; 380 g ryby solonej 300 g chleba natka pietruszki ½ cytryny Sposób wykonania: Rybę odfiletować i usunąć z niej skórę po czym pokroić ja na mniejsze kawałki. Kawałki te ułożyć na kromkach chleba. Udekorować natką pietruszki oraz plasterkami cytryny.
Przekąski
Kanapki ze śledziem
by Teresa Zapała • • 0 Comments
Składniki: 250 g filetów śledziowych 50 g masła 50 g cebuli 300 g razowego chleba Sposób wykonania: Śledzie pokroić na ukośne paseczki, które rozłożyć na brzegach kromek chleba. Następnie posiekać cebulę i ułożyć ja w środku kromek. Na środku ułożyć również kawałek masła.
Przekąski
Kanapki z kilką i jajkiem
by Bogdan Góralski • • 0 Comments
Składniki: 250 g odfiletowanej kilki 50 g majonezu 3 jajka 300 g białego chleba natka pietruszki Sposób wykonania: Jajka pokroić i ułożyć na kromkach chleba. Kilkę pokroić w paseczki, które zwinąć w kółeczka, które ułożyć na środku kromki. Wypełnić je majonezem. Udekorować natką pietruszki.
Przekąski
Kanapka z sałatką z tuńczyka
by Kamila Włoch • • 0 Comments
Składniki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 łyżki pokrojonego drobno ogórka kiszonego 1 łyżka posiekanego selera naciowego 1 łyżka marynowanej czerwonej kapusty 1 posiekane, gotowane na twardo jajko 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu 1 łyżka soku cytrynowego 1 łyżka pokrojonych drobno pomidorów sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Tuńczyka obsączyć z…