Składniki: 30 talarków szynki najlepiej nietłustej 30 talarków żółtego sera 2 opakowania ciasta francuskiego Sposób przyrządzenia: Ciasto francuskie rozwinąć z opakowania i pokroić na kwadraty, ale zwrócić uwagę na wielkośc szynki. Po pokrojeniu ciasta francuskiego nałożyć plasterkiem żółtego sera i potem szynki i zawinąć w rulonik, zlepić końce. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia…
Kategoria: Półmięsne
Półmięsne
Parówki w cieście francuskim Małgosi
by Małgorzata Andrzejewska • • 0 Comments
Półmięsne
Bogracz Wioletty
by Wioletta Luter • • 0 Comments
Składniki: 1 łyżeczka jarzynki do mięs 50dag.łopatki wieprzowej 2 cebule 2 łyżki smalcu 2 papryki czerwone 1 duży pomidor 1 papryczka chili 2 ziemniaki 3 ząbki czosnku papryka kminek pieprz Zacierki: 3 łyżki mąki 1 jajko Sposób przyrządzenia Mięso pokroić w kostkę, oprószyć jarzynką i pozostawić na 30 min. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić…
Półmięsne
Fasolka po cygańsku
by Wioletta Luter • • 0 Comments
Składniki: 2 sosy cygańskie 1 puszka białej fasoli 10 dag pieczarek (ok. 3 szt) 20 dag kiełbasy 1 średnia cebula 1 łyżka tłuszczu Sposób przyrządzenia: Sos cygański przyrządzić wg. przepisu na opakowaniu. Pieczarki oczyścić i umyć, pokroić w plasterki. Cebulę drobno posiekać, a kiełbasę pokroić w plasterki. Fasolkę odsączyć z zalewy, cebulę i pieczarki podsmażyć…