Składniki: 6 cienkich parówek 6 plastrów szynki bułka tarta kawałek zmrożonego masła 6 naleśników: 1 szklanka mleka 1 szklanka mąki 1 jajo 1 łyżka oleju szczypta soli tłuszcz do smażenia sos pomidorowy na bazie beszamelu: 2 łyżki masła lub margaryny 2 łyżki mąki 1-1,5 szklanki mleka ( lub mleka ze śmietaną ) 2-3 łyżki przecieru…
Kategoria: Półmięsne
Półmięsne
Ryż po meksykańsku
by Bahus • • 0 Comments
Składniki: 6 parówek, puszka kukurydzy, puszka czerwonej fasolki, 2 małe cebule, 3 woreczki ryżu, chili, sól, pieprz. Sposób przygotowania: Na rozgrzaną patelnię wrzucamy drobno pokrojoną cebulę wraz z parówkami pokrojonymi w kostkę. Na ogniu zostawiamy przez około 5 minut, aż cebula i parówki nabiorą ładnego koloru. W tym samym czasie zaczynamy gotować ryż. Do parówek…
Półmięsne
Gołąbki lwowskie
by Bahus • • 1 Comment
Półmięsne
Paszteciki z mózgu w muszelkach
by marek • • 1 Comment
Wymoczyć w wodzie 2 mózgi cielęce i wyżyłować, odgotować w wodzie z trochą octu, soli, ostudzić aż stężeją i pokrajać w kostki. Przesmażyć w maśle na biało utartą lub drobno usiekaną cebulę, dosypać 2 łyżki utartej bułki lub małą łyżkę mąki, rozprowadzić rosołem, dodać małą filiżaneczkę dobrej kwaśnej śmietany, włożyć pokrajany móżdżek, osolić, zacisnąć cytryną…



