Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Półmięsne

Pilaw z kurczakiem 2

Składniki: 25 dag długo ziarnistego ryżu 25 dag piersi z kurczaka 1/2 l rosołu z drobiu ( może być z kostki) 1 średnia cebula 2 dojrzałe pomidory 5 dag orzechów włoskich tymianek, sól i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Drobno pokrojoną cebulę zeszklić na maśle, dodać pokrojone na małe kawałki mięso kurczaka i obrumienić przyprawiając…

Zapiekanka z ryżem

Składniki: -3 torebki ryżu, – 15 dag soczewicy -dużej wielkości brokuł, -0,5 kg.miesa wieprzowego(łopatki,gularzowe) -puszkę kukurydzy -2 kostki buliony warzywnego -0,5 l wody Sposób przyrządzenia: Ryż ugotować na sypko-musi być lekko twardy,zblanszować brokuły, podobnie lekko podgotować soczewicę,mięso pokroic w paski i usmazyć na patelni,wszystkie skladniki połączyć i ułożyć w żarodpornym naczyniu,w 0,5 l wody rozpuścić…

Bigos z kaczki*

* Cykl – przepisy mistrzów. Składniki: Kaczka oczyszczona – 1 szt. Nóżki wieprzowe pokrojone w kawałki (ok. 1 cm) – 500 g Szynka w kawałkach – 500 g Wywar (bulion) z kurczaka – 1 l Marchew krojona Cebula posiekana – 50 g Kabaczek pokrojony – 200 g Kapusta kiszona – 200 g Jabłko pokrojone w…

Zapiekanka mięsno-ziemniaczana

Pyszne i proste danie najlepiej z dużą ilością ziemniaków. Potrzebujemy: • około 1,5 kg ziemniaków • 0,4 kg mięsa(może być schab lub inne bez przyrostów) • 0,20 kg wędzonego boczku • 1 cebula • masło do wysmarowania naczynia • 0,30 kg sera żółtego • sól • pieprz • papryka • można użyć vegety Wykonanie: Obrane…