Składniki: 3-4 jabłka, małe i suche nawet 0,5 szklanki wody zimnej 0,5 szklanki soku pomarańczowego kwaśnego odrobina kardamonu i imbiru Sposób wykonania:Obierz i zmiksuj jabłka z wodą i sokiem, dodaj przyprawy i rozlej do dwóch pysznych szklanek. O! Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez mrtk 777
Kategoria: Owoce
Maliny
Maliny dla dorosłych
by Anna C • • 0 Comments
Składniki: 1 kg malin 400 g cukru 4 liście malin 1 l likieru malinowego Sposób wykonania:W dwóch słojach układać warstwami maliny przesypując je cukrem.Do każdego słoika włożyć po dwa listki malin po czym zalać całość alkoholem.Słoiki szczelnie zamknąć i odstawić w chłodne miejsce na co najmniej 1 miesiąc. Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez…
Jabłka
Jabłkowe musli z syropem klonowym
by Janina • • 0 Comments
Awokado
Awokado w sosie czosnkowym
by Marzena • • 0 Comments
Składniki: 100 ml. jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku 1/2 dojrzałego awokado sól ziołowa Przygotowanie:Jogurt doprawić solą i wymieszać. Czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z jogurtem. Z umytej i osuszonej połówki awokado wyjąć pestkę i napełnić zagłębienie sosem czosnkowo-jogurtowym. Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Marzena
Gruszki
Gruszki duszone w białym winie
by Monika • • 0 Comments
Składniki: 2 szkl. wody 2 szkl. wytrawnego białego wina sok z 1 cytryny 2 gruszki 1 kawałek cynamonu 2 szkl. cukru 1 laska wanilii Sposób wykonania:Do rondla wlać wino, wodę, sok z cytryny oraz dodać cukier, cynamon oraz startą wanilie.Całość wymieszać i doprowadzić do lekkiego bulgotania, wówczas dodać obrane gruszki bez gniazd nasiennych.Trzymać na małym…