Składniki: mango 1 sztuka pomarańcze 2 sztuki cukier 2 łyżki kandyzowana skórka pomarańczowa 5 dag Sposób przyrządzenia:Mango należy cieniutko obrać ze skórki, miąższ zaś pokroić na cząstki,owoce ułożyć na talerzykach, z pomarańczy należy wycisnąć sok, cukierwsypać na patelnię, podgrzewać cały czas mieszając, aż cukier nabierzejasno brązowego koloru, wówczas należy dodać sok z pomarańczy. Całośćgotować do…
Kategoria: Owoce
Owoce
Owocowy przecier
by albertos • • 0 Comments
Jabłka
Przecier morelowo- jabłkowy
by albertos • • 0 Comments
Składniki: morele 10 dag jabłka 2 kg cukier Sposób przyrządzenia:Morele proszę dokładnie wyparzyć, obrać ze skórki i przekroić na połówki a następnie usunąć z nich pestki. Z jabłek proszę usunąć wszystkie gniazda nasienne i je rozgotować w niewielkiej ilości wody, po rozgotowaniu jabłek należy przetrzeć je przez sito i doprawić do smaku cukrem. Tak przygotowane…
Jabłka
Jabłkowy przecier Ilony
by albertos • • 0 Comments
Jabłka
Kwaszone jabłka
by albertos • • 0 Comments
Składniki: jabłka 4 kg woda 4 l sól 4 dag cukier 8 dag mąka 4 dag Sposób przyrządzenia:Owoce dokładnie umyć pod wodą, następnie ułożyć je w naczyniu. Należyzagotować wodę wraz z dodatkiem soli i cukru, po czym część z niejwymieszać z mąką żytnią i zmieszać z pozostała częścią wody, proszęzalać nią przygotowane wcześniej jabłka. Wszystko…