Składniki:
- 2 ząbki czosnku
- pęczek posiekanej natki pietruszki
- 2 czerwone suszone papryczki
- 4 łyżki oliwy
- 8 kalmarów
- 120 ml białego wytrawnego wina
- 8 kromek wiejskiego chleba
Składniki: 1 kg świeżych muli 4 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku 125 ml białego wytrawnego wina sól pieprz sok z 1 cytryny Sposób wykonania: Mule zalać duża ilością wody i odstawić na 1 godzinę. Po tym czasie dokładnie je oczyścić. W między czasie do szybkowaru wlać oliwę i wrzucić czosnek, podgrzać i wrzucić mule. Doprawić…
Składniki:
Składniki: 4 łyżki oliwy z oliwek 12 dag kiełbasy linguica 3 ząbki czosnku 1 szkl. pokrojonych pomidorów z puszki 450 g białej fasoli z puszki 1 szkl. wytrawnego czerwonego wina 24 drobne małże 3 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz 2 szkl. grzanek Sposób wykonania: Na rozgrzany tłuszcz wrzucić kiełbasę oraz posiekany czosnek, smażyć ok.…