Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Małże

Mule w białym winie z pomidorami

Składniki: 2 kg muli 3 pomidory 500 ml wina ½ papryki czerwonej ½ papryki zielonej 3 łyżki oliwy cebula 5 ząbków czosnku 1 pęczek natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę i czosnek posiekać po czym zeszklić je na rozgrzanym oleju, wówczas dodać paprykę pokrojona w kostkę i trzymać na małym ogniu około 1 minuty.…

Mule w sosie pieprzowym

Składniki: 750 g świeżych muli 4 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy szczypta soli 2 łyżki pieprzu 6 kromek wiejskiego chleba posmarowanego czosnkiem Sposób wykonania: Mule zalać woda i odstawić na 1 godzinę. W między czasie na rozgrzanej oliwie osmażyć posiekany czosnek oraz pietruszkę po czym wrzucić dobrze oczyszczone mule. Trzymać…

Mule marynarza

Składniki: 1 kg świeżych muli 4 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku 125 ml białego wytrawnego wina sól pieprz sok z 1 cytryny Sposób wykonania: Mule zalać duża ilością wody i odstawić na 1 godzinę. Po tym czasie dokładnie je oczyścić. W między czasie do szybkowaru wlać oliwę i wrzucić czosnek, podgrzać i wrzucić mule. Doprawić…

Małże w sosie z czarnej fasoli

 

Składniki:

  • 3 łyżki oleju z orzeszków ziemnych
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka startego korzenia imbiru
  • 3 dymki
  • 24 małże
  • 2 łyżki chińskiego wina ryżowego
  • 1 łyżka gotowanego sosu z czarnej fasoli
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • ½ skl bulionu drobiowego
  • szczypta granulowego cukru
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej rozpuszczone w 2 łyżkach wody

 

Potrawka z małży z kiełbasą

Składniki: 4 łyżki oliwy z oliwek 12 dag kiełbasy linguica 3 ząbki czosnku 1 szkl. pokrojonych pomidorów z puszki 450 g białej fasoli z puszki 1 szkl. wytrawnego czerwonego wina 24 drobne małże 3 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz 2 szkl. grzanek Sposób wykonania: Na rozgrzany tłuszcz wrzucić kiełbasę oraz posiekany czosnek, smażyć ok.…