Kalmary Kalmary w śmietankowym sosie by Maria G • 8 października 2008 • 0 Comments Składniki: 60 dkg tuszek kalmarów 2 szklanki śmietany kremówki 2 łyżki mąki 1 cebula 2 łyżki oleju sól, pieprz do smaku Read more →
Kalmary Marynowane kalmary z patelni by Iza • 6 października 2006 • 0 Comments Składniki: 1,5 kg tuszek z kalmarów 4 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 4 łyżki przecieru pomidorowego ½ łyżeczki mielonej papryki 1 szczypta mielonej gałki muszkatołowej 2 łyżeczki soli ¾ szklanki octu Read more →
Kalmary 10 x kalmary by mariola • 30 kwietnia 2006 • 1 Comment Poniżej przedstawiamy 10 przepisów na kalmary oraz porady odnośnie ich czyszczenia (dotyczy to z reguły świerzych, mrożone są już oczyszczone). Zobacz nasz dział poświęcony kalmarom Czyszczenie kalmarów Read more →
Kalmary Kalmary po grecku by mariola • 24 marca 2006 • 0 Comments Składniki: 50 dag mrożonych tuszek kalmarów 1 szklanka octu winnego 1 szklanka oleju sojowego cebula ząbki czosnku liść laurowy 2 goździki sól, pieprz Read more →
Kalmary Flaczki z kalmarów by paweł • 2 stycznia 2005 • 3 komentarze Skład: kalmary mrożone 2 opakowania dwie marchewki pietruszka dwie średnie cebulki 1litr wywaru sól, pieprz majeranek gałka muszkatołowa cała słodka papryka Read more →