Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Wołowina

Polędwica wołowa faszerowana

Składniki: polędwica wołowa filet z piersi kurczaka połowa czerwonej papryki kilka pieczarek cebula 2 ząbki czosnku natka pietruszki 2 jajka mąka sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte piersi z kurczaka lekko zamrozić co znakomicie ułatwi krojenie. Filet z piersi, paprykę, pieczarki, obraną cebulę i czosnek pokroić w jak najdrobniejszą kostkę i udusić na odrobinie masła. Natkę…

Zrazy po nelsońsku

Składniki: 50 dag wołowiny bez kości (zrazowa) 1 dag mąki 8 dag cebuli tłuszcz 2 dag mąki do zasmażki 250 ml wywaru z kości 2 dag grzybów suszonych 100 ml śmietany 60-80 dag ziemniaków sól pieprz, gałka muszkatołowa i przyprawa do zup do smaku. Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, wyżyłować, pokrajać ukośnie w poprzek włókien na…

Pieczeń huzarska

Składniki: • 0,5 kg wołowiny (zrazówki) • sól • 2 dag smalcu farsz: • 10 dag cebuli • 2 dag masła • 2 dag ususzonego tartego chleba Sposób przyrządzenia: Mięso zbić mocno, osolić i piec w rondlu, podlewając ciągle tłuszczem. Gdy się już zrumieni i jest w połowie miękkie, wyjąć deskę, ponakrawać ukośnie plastry i…