Składniki: 50 dkg polędwicy wołowej 2 cebule 2 marynowane ogórki 2 marynowane papryki 4 łyżki masła zielenina sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać, pokroić w piórka, podsmażyć na złoty kolor na odrobinie masła, pikantnie przyprawić. Ogórki pokroić w plasterki, paprykę w paski. Mięso umyć osuszyć, pokroić na 4 kotlety, lekko rozbić dłonią, przyprawić. Na patelni…
Kategoria: Wołowina
Wołowina
Boeuf Strogonow Wioletty
by Wioletta • • 0 Comments
Wołowina
Wołowina w winnym sosie
by dominikab • • 0 Comments
Składniki: 4 kotlety z antrykotu wołowego 2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz Sos: 1, 5 szklanki czerwonego wytrawnego wina 3 łyżki masła 1 duża cebula obrana i pokrojona w kostkę kość goleniowa wołowa pocięta na kawałki wraz ze szpikiem garść natki pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzania: W niewielkiej ilości wody gotujemy powoli pociętą kość…
Wołowina
Polędwica wołowa pieczona z masłem musztardowym
by edison • • 0 Comments
Składniki: 1 kg polędwicy wołowej 5 dag masła sól, pieprz Masło musztardowe: 1/2 kostki masła łyżka musztardy 50 ml soku z cytryny 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku sól, pieprz Sposób przygotowania: Oczyścić mięso. W brytfannie roztopić masło. Włożyć mięso piec w temperaturze max 170C przez 1,5 godz. W czasie pieczenia mięso polewać powstałym sosem. Masło musztardowe:…
Wołowina
Polędwica w ziołach z borówkami
by edison • • 0 Comments
Składniki: 1 kg polędwicy wołowej 2 łyżki masła 1 łyżeczka estragonu, cząbru, bazylii 4 łyżeczki sosu sojowego pieprz 1/2 szklanki borówek Sposób przygotowania: Polędwicę wołową obtoczyć w sosie sojowym. Posypać dokładnie przyprawami. Przygotować folię aluminiową i wysmarować ja masłem. Potem dobrze owinąć mięso. Piec ok.50 min w temperaturze 200C. Po tym czasie wyjąć mięso, odwinąć…

