.jpg)
Składniki:
- 1 kg polędwicy wołowej środkowej
- 3 łyżki masła
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 10 pokrojonych cebul szalotek
- 1 szklanka bulionu wołowego
- ½ szklanki koniaku
- sól, grubo mielony pieprz
.jpg)
Składniki: 80 dkg wołowiny bez kości pokrojonej w grubą kostkę 1/3 szklanki mąki 3 łyżki oleju 15 dkg piure pomidorowego 2 pomidory pokrojone w ćwiartki 1 szklanka wywaru mięsnego 1 cebula pokrojona w pół plasterki ½ łyżeczki papryki ½ łyżeczki tymianku 3 obrane ziemniaki pokrojone w kostkę 2 szklanki mini marchewek sól, pieprz Sposób przyrządzenia:…
Składniki: 50 dkg mięsa wołowego z górnicy 2 jabłka 2 łyżki oleju ½ szklanki dobrej śmietany sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Jabłka obrać, pokroić w poprzek na okrągłe plastry, usunąć gniazda nasienne. Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kotlety o grubości około 2 cm. Umieścić każda porcję w woreczku foliowym i używając młotka do mięsa rozbić lekko,…
Składniki: 1 kg wołowiny bez kości 1 łyżeczka mąki 1 łyżka smalcu sól, pieprz Farsz: 3 cebule kawałek suchego pieczywa ciemnego jajko Sposób przygotowania: Kawałek mięsa ( podłużny), rozbić, natrzeć pieprzem i posolić. Następnie posypać mąką przez sito i obsmażyć na tłuszczu. Potem przełożyć do garnka i dusić. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle. Pieczywo…