Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polędwica wołowa po atamańsku

Składniki:

    • 50 dkg polędwicy wołowej
    • 2 cebule
    • 2 marynowane ogórki
    • 2 marynowane papryki
    • 4 łyżki masła
    • zielenina
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Cebulę obrać, pokroić w piórka, podsmażyć na złoty kolor na odrobinie masła, pikantnie przyprawić. Ogórki pokroić w plasterki, paprykę w paski.  Mięso umyć osuszyć, pokroić na 4 kotlety, lekko rozbić dłonią, przyprawić. Na patelni rozgrzać masło, usmażyć na nim polędwicę na złoty kolor (4 minuty) Na każdy befsztyk  położyć warstwę papryki, warstwę smażonej cebulki, i zakończyć plastrami ogórka. Podawać z jarzynami z wody, udekorować zieleniną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *