Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Schab

Kieszonkowe schaboszczaki

Składniki: • kotlety schabowe z kością, trochę grubsze niż normalnie • plastry ananasa (mniej więcej ćwierć plastra na 1 kotlet) • szynka w plastrach (pół plasterka na kotlet) • ser żółty (w plastrach) • 1 jajko • bułka tarta Wykonanie: Kotlety ponacinać tak aby powstała kieszeń (aż do kości). Każdą kieszonkę nadziać ananasem, szynką i…

Schab z owocami

Składniki: • 1 kg schabu • 1/2 łyżeczki kminku • 1/2 łyżeczki tymianku • 2 średnie cebule • 3 ząbki czosnku • 2 łyżki oleju • 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu • łyżka soli a ponadto • opakowanie mrożonych śliwek • 2 mandarynki • 10 małych cebulek z octowej zalewy • 4 korniszony • 3…

Pieczony schab z migdałową skórką

Składniki: • 3 łyżki pokruszonego chleba tostowego • 1 łyżka posiekanej trybuli • 2 żółtka • 10 dag posiekanych migdałów • 1,2 kg schabu (bez kości) • 2 łyżki oleju • 1 cebula • 2 kopry włoskie • 1 papaja • 100 ml wytrawnego białego wina • 200 ml bulionu warzywnego • 300 ml śmietany…

Schab w czarnej kawie

Składniki: 1 kg schabu 2-3 cebule 1mała główka czosnku 100 g masła 1 łyżka mąki szklanka mocnej kawy naturalnej sól, pieprz 1łyżeczka oregano 1 łyżeczka majeranku Sposób przygotowania: Mięso umyć, osuszyć, pokroić w dużą kostkę. Cebule i czosnek obrać, drobno pokroić. W rondlu rozgrzać masło, partiami zrumienić mięso, wyjąć. Na tłuszcz wrzucić cebule i czosnek,…

Schab wieprzowy po wiedeńska

Wiedeńskie "Schweinscarre" jest sławne; nigdzie go tak smacznie nie przyrządzają. Nie zbyt tłusty, jasno różowy schab wieprzowy, zbić najpierw pałką i skropić wrzącym octem, aby skruszał. Niech tak leży ze dwie godziny. Potem go posolić, posypać kminkiem i wstawić do gorącego pieca polewając często masłem i stopionym tłuszczem. Gdy się zaczyna rumienić, wkroić trochę cebuli,…