Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Schab

Schab pieczony z ogórkami kiszonymi i papryką

Składniki: schab bez kości-w całości z jak najmniejszą liczbą błon ogórki kiszone papryka konserwowa sól pieprz majeranek czosnek Przybory: gruba igła mocna nitka ostry długi nóż Sposób przyrządzenia: W schabie rozcinamy kieszeń, wbijamy nóż w jeden koniec schabu i tniemy w nim otwór który ma przypominać torbę. Wcieramy przyprawy na zewnątrz oraz wewnątrz, czosnek ucieramy…

Schab w cynamonowej glazurze

Składniki: 2 kg środkowego schaby bez kości 2 łyżki mielonego cynamonu 2 łyżki soli 1 łyżeczka pieprzu 2 łyżki cukru 1 starta na tarce cebula 2 rozgniecione ząbki czosnku 1 łyżka sosu sojowego Sposób przyrządzenia: Mięso umyć i osuszyć. Ostrym nożem naciąć płytko w kratkę. Pozostałe składniki dokładnie wymieszać i uzyskaną pastą natrzeć mięso. Odstawić…

Schab z pistacjowo morelowym farszem

Składniki: 2 kg schabu bez kości ¼ szklanki soku morelowego ¼ szklanki drobno pokruszonych krakersów 2 łyżki posiekanych pistacji ¼ łyżeczki soli czosnkowej ¼ szklanki marynaty morelowej lub śliwkowej 2 łyżki masła Farsz: ½ szklanki drobno posiekanych suszonych moreli ½ szklanki posiekanych orzechów pistacjowych 2 drobno posiekane ząbki czosnku ¼ łyżeczki soli ¼ łyżeczki pieprzu…

Schab w chrzanowej skorupce

Składniki: 50 dkg schabu bez kości 2 łyżki tartego chrzanu ½ szklanki śmietany sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć. Przyprawić solą i pieprzem, odstawić do lodówki na 1 godzinę. Utarty chrzan wymieszać ze śmietaną i tym sosem posmarować obficie mięso. Piekarnik nagrzać do temperatury około 180 stopni C i piec mięso przez około 1…