Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Schab

Schab zapieczony z ananasem i serem

Składniki: 60 dkg schaby bez kości 4 krążki ananasa konserwowanego lub świeżego 4 plastry żółtego sera 2 łyżki majonezu 1 łyżka oleju sól, pieprz 2 szklanki gotowanej fasoli 1 łyżka masła Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, podzielić na 4 porcje, przyprawić, odstawić na 30 minut. Tak przygotowane mięso nasmarować olejem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, na…

Schab pieczony w bekonowej skórce

Składniki: 1,5 kg schabu bez kości bekon lub boczek w plastrach 1 łyżka sosu sojowego 5 ząbków czosnku majeranek, kminek do smaku sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Czosnek obrać, rozgnieść w prasce. W miseczce wymieszać sos sojowy, czosnek, majeranek, kminek sól i pieprz. Mieszanką tą natrzeć dokładnie umyty i osuszony schab, odstawić na noc w chłodne…

Schab faszerowany kapustą

Składniki: 2 kg schabu z kością 70 dkg kapusty białej 70 dkg kapusty kiszonej 1 jabłko 30 dkg cebuli 25 dkg masła sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Schab umyć, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem. Ostrym nożem wzdłuż całego schabu zrobić w środku otwór, czynność tą wykonywać uważnie aby nie przeciąć powłoki. Kapustę kiszoną wypłukać, zalać wodą i…

Schab ziołami pachnący

Składniki: 1 kg schabu środkowego 3 łyżka oleju Pasta ziołowa: 2 łyżki musztardy 2 ząbki czosnku sok z 1 cytryny ulubione zioła ( majeranek, bazylia… ) 1/3 łyżeczki kminku Sposób przyrządzenia: Mięso przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 1 godzinę do lodówki. Wszystkie składniki pasty ziołowej dokładnie wymieszać, natrzeć nią mięso, zawinąć w folię i…