Składniki: 1 kg. schabu peklowanego 2 łyżki smalcu pieprz dynia 20 dag. pomidorów papryczka chilli sól łyżeczka cukru łyżka musztardy otarta skórka z jednej limonki 4 łyżki octu winnego liście laurowe małe papryczki chilli do dekoracji Sposób przyrządzenia: Mięso ułożyć na blasze i polać stopionym smalcem. Oprószyć pieprzem i piec ok. godziny w temperaturze 175…
Kategoria: Schab
Schab
Schab w sezamie pieczony
by Gabrysia • • 0 Comments
Składniki: 1 kg schabu bez kości 10 dkg ziaren sezamu Marynata: ½ szklanki sosu sojowego 3 łyżeczki miodu 2 łyżki brązowego cukru 1 łyżeczka tartego imbiru 1 łyżka zgniecionego w prasce czosnku Sposób przyrządzenia: Mięso umyć. Składniki marynaty dokładnie wymieszać, wetrzeć w mięso i odstawić przykryte na 24 godziny w chłodne miejsce. Tak przygotowany schab…
Schab
Schab w galarecie żurawinowej
by Marzena • • 0 Comments
Składniki: pół szklanki mrożonej żurawiny łyżka żelatyny 1i1/2 kg. schabu pół szklanki zimnej wody 2 łyżki masła zioła prowansalskie sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Schab doprawić solą, pieprzem i upiec w piekarniku, odstawić. Zurawinę odsączyć i wrzucić do rondla. Rozgnieść widelcem. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia, przetrzeć przez sito. Żelatynę wymieszać z zimną wodą,…
Schab
Schab z rożna w piwnej skorupce
by Daga • • 0 Comments
Składniki: 1 kg schabu bez kości 3 łyżki oleju 2 szklanki piwa 1 łyżka mąki siekany koperek i natka pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Piwo wymieszać z mąką. Mięso umyć, osuszyć, przyprawić. Tak przygotowany kawałek mięsa nabić na rożen, posmarować olejem. Piec w wysokiej temperaturze obficie zraszając piwem wymieszanym z mąką. Po około 45 minutach…
Schab
Schab na świąteczny obiad
by Maria • • 0 Comments
Składniki: 1 kg schabu bez kości 4 korzenie pasternaku obrane przekrojone wzdłuż na ćwiartki 1 kg miąższu dyni pokrojonego na kąski 2 czerwone cebule, obrane i pokrojone wzdłuż na ósemki 1 cytryna 1 łyżka oliwy 2 łyżki ziół prowansalskich 1 jabłko 2 szklanki esencjonalnego rosołu sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Warzywa wymieszać z sola i pieprzem…