Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Wieprzowina

Krokiety z wkładką

Składniki: 8 kiełbasek/biała kiełbasa lub parówki/ 1/5 kg ziemniaków 1 duża cebula 3 jajka 1 szklanka mąki sól, pieprz, tarta bułka olej do smażenia Sposób sporządzenia: Ziemniaki ugotować, przecisnąć przez sito, cebulę posiekać .Do ziemniaków dodać cebulę, jajka, mąkę sól i pieprz do smaku. Z przygotowanych składników wyrobić ciasto. Kiełbaski przeciąć na połówki. Z ciasta…

Pieczeń wieprzowa z papryką

Składniki: 70 dkg karczku wieprzowego 6 kolorowych papryk 4 pomidory 1 szklanka bulionu mięsnego 3 łyżki oleju sól, pieprz posiekana natka pietruszki i zielona cebulka Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone mięso pokroić w grubą kostkę. Na patelni rozgrzać olej, obrumienić na nim mięso. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry, pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić pokroić…

Duszone żeberka

Składniki: 1,5 kg żeberek 4 cebule 3 listki laurowe 5 ziarenek ziele angielskiego 1 łyżka vegety łyżka majeranku sól pieprz słodka mielona papryka olej Sposób wykonania: Żeberka podzielić na porcje, które obsmażyć na rozgrzanym oleju po czym obsmażyć je na rozgrzanym oleju. Następnie przełożyć je do rondla, dodać ziele angielskie, listki laurowe oraz posiekaną cebulę.…