Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Boczek

Boczek wędzony, pieczony

 

Składniki:

    • 1 kg chudego wędzonego boczku
    • 1 l soku jabłkowego
    • 3 łyżki brązowego cukru
    • 2 łyżki posiekanego czosnku
    • 2 łyżki słodkiej mielonej papryki
    • 1 łyżka chili
    • 1 łyżka musztardy w proszku
    • 1 łyżka pieprzu kajeńskiego
    • 1 łyżeczka mierlonego imbiru
    • 1 łyżka oliwy

Boczek wieprzowy po seczuańsku

Składniki: 1 kg chudego boczku 8 ząbków czosnku 5 plastrów świerzego imbiru 5 piór zielonej cebulki 1 łyżka ziaren pieprzu Sos: 1 łyżka dobrej herbaty liściastej 1 szklanka wody 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki białego wytrawnego wina 2 łyżki cukru ½ łyżki oleju sezamowego mąka Sposób przyrządzenia: W małym rondlu zagotować 1 szklankę wody,…

Boczek zwijany z kapustą włoską

Składniki: 1,2 kg surowego boczku 1 duża cebula 3 łyżki oleju 30 dag kapusty włoskiej 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu 1/2 łyżeczki mielonego kminku 20 dag nietłustego mielonego mięsa 1 łyżka ostrej musztardy włoszczyzna 2 pomidory 1/2 l wywaru mięsnego (może być z kostki) Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać, pokroić na drobną kostkę i…

Pieczony boczek

Składniki: 1 kg boczku surowego 1/2 szklanki tłustego mleka pęczek zielonej pietruszki 4-5 ząbków czosnku Produkty Kamis: przyprawa do mięsa mielonego Kamis Sposób przyrządzenia: Boczek zmielić, pietruszkę posiekać a czosnek zmiażdżyć. Wymieszać wszystkie składniki. Zawinąć w folię aluminiową i piec 1 godzinę w 200C. Przepis nadesłany na konkurs Kamis. Autor: Aneta 26

Boczek zapiekany z cebulką i czerwoną papryką

Składniki: 1 kg boczku surowego (kawałek w kształcie kwadratu) 1 średnia cebula ¼ papryki czerwonej olej, folia do żywności nici do sznurowania produkty Kamis: 1 łyżkę Przyprawy do mięsa wieprzowego 2 łyżki Warzywka Przygotowanie: Cebulę pokroić w plastry. Boczek natrzeć Warzywkiem, wierzch obłożyć cebulą, zawinąć w folię do żywności i odstawić na 3 dni do…