Składniki: 5 łyżek oliwy 1 kg wołowiny 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 czerwona papryczka chi lii 2 łyżki koncentratu pomidorowego 4 szkl. bulionu 400 g pomidorów 1 ¼ szkl. czerwonego wina 4 gałązki rozmarynu 6 listków szałwii sól pieprz natka pietruszki Sposób wykonania: Na 3 łyżkach rozgrzanej oliwy zarumienić wołowinę po czym zdjąć ja…
Kategoria: Mięsa
Schab
Schab duszony z kurkami i melonem
by Alina Piechaczek • • 0 Comments
Składniki: 750 g schabu sól pieprz 2 łyżeczki ostrej musztardy 30 g smalcu 2 cebule ½ l bulionu 2 łyżki maki 1 puszka kurek w zalewie 1 słoik kulek melona w syropie 3 łyżki słodkiej śmietanki Sposób wykonania: Mięso oprószyć solą oraz pieprzem i posmarować musztardą po czym obsmażyć na rozgrzanym smalcu razem z posiekana…
Wieprzowina
Zapiekane mięso mielone
by Bogusława Cielecka • • 0 Comments
Schab
Zrazy zawijane ze schabu
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 1 kg schabu środkowego 3 ogórki kiszonych 15 dkg pieczarek 1 cebula 2 łyżki musztardy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyty i osuszony schab pokroić na plastry ok. 1,5 cm, cieniutko rozbić przez folię. mięso przyprawić. Tak przygotowane mięso posmarować musztardą, obsypać pokrojonymi drobniutko pieczarkami, ogórkiem, cebulą. Jeśli ktoś lubi może dodać plaster wędzonego boczku.…
Wieprzowina
Ozory wieprzowe w sosie cebulowo jabłkowym
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 2 lub 3 ozorki wieprzowe 2 cebule 40 g masła warzywa jak do rosołu 1 kwaśne jabłko 1 łyżka dobrej, ostrej musztardy ½ szklanki śmietany kremówki Sposób przyrządzenia: Ozorki dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą, włożyć do garnka z zimną wodą, doprowadzić do wrzenia. Odlać wodę z ozorków, nalać świe¬żą , gotować na ma¬łym ogniu…
-298x300.jpg)
.jpg)