Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Mięsa

Wołowina z pomidorami

Składniki: 5 łyżek oliwy 1 kg wołowiny 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 czerwona papryczka chi lii 2 łyżki koncentratu pomidorowego 4 szkl. bulionu 400 g pomidorów 1 ¼ szkl. czerwonego wina 4 gałązki rozmarynu 6 listków szałwii sól pieprz natka pietruszki Sposób wykonania: Na 3 łyżkach rozgrzanej oliwy zarumienić wołowinę po czym zdjąć ja…

Zrazy zawijane ze schabu

Składniki: 1 kg schabu środkowego 3 ogórki kiszonych 15 dkg pieczarek 1 cebula 2 łyżki musztardy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyty i osuszony schab pokroić na plastry ok. 1,5 cm, cieniutko rozbić przez folię. mięso przyprawić. Tak przygotowane mięso posmarować musztardą, obsypać pokrojonymi drobniutko pieczarkami, ogórkiem, cebulą. Jeśli ktoś lubi może dodać  plaster wędzonego boczku.…

Ozory wieprzowe w sosie cebulowo jabłkowym

Składniki: 2  lub 3  ozorki wieprzowe 2  cebule 40 g masła warzywa jak do rosołu 1 kwaśne jabłko 1 łyżka dobrej, ostrej musztardy ½ szklanki śmietany kremówki Sposób przyrządzenia: Ozorki dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą, włożyć do garnka z zimną wodą, doprowadzić do wrzenia. Odlać wodę z ozorków, nalać świe¬żą , gotować na ma¬łym ogniu…