Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Mięsa

Polędwica wołowa z ziołami

Składniki: 1 kg polędwicy wołowej 1 łyżka masła 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka estragonu 1 łyżeczka bazylii 1cząbry 1 łyżeczka mielonego pieprzu Sos borówkowy: 15 dkg borówek 10 dkg cukru Sposób przyrządzenia: Polędwicę umyć osączyć na papierowym ręczniku, dokładnie obtoczyć w sosie sojowym i  obsypać  przyprawami. Folię aluminiową posmarować masłem, ułożyć polędwicę i ściśle…

Kotlety drobiowe z serem feta

Składniki: 1 opakowanie sera feta ½ kg mielonego mięsa drobiowego 1 jajko łyżka szczypiorku łyżka pietruszki łyżka koperku łyżka bułki tartej łyżeczka majonezu sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Mięso włożyć do miseczki, wymieszać z jajkiem i tartą bułką, połączyć ze szczypiorkiem, pietruszką i koperkiem. Dokładnie wymieszać na jednolitą masę i doprawić solą i pieprzem.…

Królik w sosie ze śliwkami

Składniki: 2 kg królika 2 cebule 25 dkg boczku wędzonego 1 opakowanie suszonych śliwek 25 dkg pieczarek ½ szklanki wytrawnego wina ½ szklanki śmietany kieliszek koniaku 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka rozmarynu liść laurowy, sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Oczyszczonego królika podzielić na porcje, natrzeć przyprawami Ułożyć w misce, przykryć ściereczką i odstawić na 24 godziny.…