Składniki: 50 dkg wytrybowanego mięsa z królika 10 dkg wędzonego boczku 1 bułka tarta bułka olej 1 lub 2 jajka pietruszka zielona 1 cebula 1 łyżeczka zielonego pieprzu w zalewie sól i pieprz Sos pieczarkowy: 15 dag pieczarek 1-2 łyżki masła ½ szklanki śmietany sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Przygotować sos. Obrane i pokrojone pieczarki smażyć…
Kategoria: Inne mięsa
Inne mięsa
Frykas z królika
by Roman • • 0 Comments
Składniki: 1 młody królik mąka pszenna oliwa i masło do smażenia 1 szklanka bulionu drobiowego 1 szklanka śmietany sok z 1 cytryny sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Królika umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Przód odłożyć do gotowania. Pozostałe mięso przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 1 godzinę. W rondlu rozgrzać masło z oliwą, każdą porcję królika…
Inne mięsa
Stek z kangura
by Naomi • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filet z kangura Marynata: 1/3 szklanki oliwy 1/3 szklanki octu winnego 1/3 szklanki wody 6 goździków 2 łyżeczki soli 3 listki laurowe 6 ziaren czarnego pieprzu Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki marynaty wymieszać, doprowadzić do wrzenia, gotować 5 minut na małym ogniu, schłodzić. Z mięsa wykroić steki o grubości 3 cm, usunąć błony…
Inne mięsa
Szaszłyk z mielonego mięsa
by Krysia • • 0 Comments
Składniki: 0.5 kg mieszanego mięsa mielonego, 1 jajko 1 bułka 2 ząbki czosnku 1 cebula bułka tarta wymieszana z sezamem sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Namoczyć bułkę. Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Mięso wymieszać z odciśniętą bułką, cebulą, czosnkiem i jajkiem. Przyprawić. Z masy formować małe kulki i lekko je spłaszczyć. Każdą obtoczyć w bułce…
Inne mięsa
Gulasz leśnej braci
by Tadeusz • • 0 Comments
Składniki: 30 dkg surowego boczku 50 dkg mielonej wołowiny 50 dkg łopatki wieprzowej 1 litr mocnego wywaru mięsnego 1 szklanka fasoli konserwowej 1 obrana i posiekana cebula 1 szklanka posiekanych pomidorów 1 łyżki mielonego chili 1 łyżka mielonego kminku 2 liście laurowe 5 owoców jałowca 5 rozgniecionych ząbków czosnku sól i pieprz Sposób przyrządzenia: Boczek…