Składniki: 1 kg żołądków drobiowych 40 dag cebuli kilka ząbków czosnku olej sól pieprz 2 kiszone ogórki Sposób wykonania: Żołądki przelać wrzątkiem po czym pokroić na mniejsze kawałki. Następnie posiekana cebulę i czosnek przesmażyć na rozgrzanym leju, wówczas dodać żołądki, ogórki pokrojone w kostkę oraz odrobinę wody. Całość wymieszać, doprawić do smaku solą ora pieprzem.…
Kategoria: Drób
Drób
Placki z wątróbki
by Wikotira Gromada • • 0 Comments
Składniki: 400 dag wątróbki 1 szkl. mleka 4 łyżki mąki 4 jajka majonez 2 ząbki czosnku olej natka pietruszki 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia Sposób wykonania: Wątróbkę zemleć po czym dodać do nich jajko, make wymieszaną z proszkiem do pieczenie oraz wlać mleko. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku…
Drób
Skrzydełka zapiekane w miodzie
by Marek • • 0 Comments
Składniki: 1 kg skrzydełek vegeta 1 ketchup 4 zabki czosnku 2 łyżki miodu pieprz majeranek przyprawa do kurczaka oliwa Sposób wykonania: Miód wymieszać razem z ketchupem oraz posiekanym czosnkiem, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Następnie skrzydlak posypać przyprawami i obsmażyć na rozgrzanej oliwie, po czym przełożyć do naczynia żaroodpornego z miodem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do…
Drób
Świąteczny pasztet z warzywami
by Tomek • • 0 Comments
Drób
Udka w zalewie
by Wiktoria Duszak • • 0 Comments
Składniki: 5 udek kurczaka 60 dag pieczarek olej 3 cebule 3 czerwone papryki Zalewa: 10 łyżeczek cukru 15 łyżeczek wody 10 łyżeczek maggi 10 łyżeczek octu jabłkowego przecier pomidorowy Sposób wykonania: Cebule pokroić w kostkę, paprykę w paseczki a pieczarki w plasterki i razem smażyć na rozgrzanym oleju. W między czasie wszystkie składniki zalewy ,…

