Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Drób

Kurczak i Drób: Przepisy kulinarne

W tym dziale znajdziesz ponad tysiąc przepisów kulinarnych na kurczaka, gęś, indyka i inny drób nawet strusia 

Carbonada

Składniki: 40 dkg filetów z kurczaka 20 dkg ziemniaków 2 cebule 2 pomidory 1 gruszka ½ szklanki bulionu drobiowego 1 łyżka rodzynek 2 łyżki masła sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać pokroić w grube pół plastry. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, oczyścić z miąższu, pokroić w grube paski. Umytego kurczaka pokroić w dużą kostkę. Mięso,…

Kotlet drobiowy w migdałowej skórce

Składniki: 4 filety z kurczaka 10 dkg chipsów ziemniaczanych 5 dkg migdałów w płatkach 2 łyżki mąki 1-2 jajka sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Chipsy ziemniaczane rozkruszyć, wymieszać z migdałami. Mięso umyć osuszyć, rozbić lekko tłuczkiem do mięsa, przyprawić, odstawić na 30 minut. Kotlety obtoczyć w mące, jajku, migdałowej panierce. Blachę do zapiekania wyłożyć papierem do…

Kotlet z piersi z niespodzianką

Składniki: 4 piersi z kurczaka 20 dkg grzybów 5 dkg ser żółty tarty 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 jajka 1 cebula tarta bułka olej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Piersi umyć, osuszyć, przyprawić. Ostrym nożem wykonać kieszeń. Przygotować farsz, Cebule obrać, pokroić w kostkę, podobnie pokroić grzyby. Na patelni rozgrzać olej zeszklić cebulę dodać grzyby…

Kotlet drobiowy po białorusku

Składniki: 50 dkg piersi z kurczaka 2 dkg suszonych grzybów 2 łyżki mleka 2 jajka 1 cebula masło bułka tarta sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Grzyby namoczyć w ciepłej, przegotowanej wodzie na 1 godzinę, obgotować prze 2 minuty, odcedzić. Cebulę obrać, pokroić, zeszklić na maśle. Mięso, cebulę i grzyby zemleć w maszynce do mięsa, dodać mleko,…

Kotlety pożarskie (przepis z komentarzem)

  Jednym z najbardziej rozpowszechnionych dań kuchni rosyjskiej są kollety. Bywają kotlety bite, naturalne (z cienkich plastrów baraniny, cielęciny lub wieprzowiny) i mielone (z mielonego mięsa wołowego, baraniego, wieprzowego, cielęcego). Oprócz tego kotlety przyrządza się z kury, z ryby, z dziczyzny, są także kotlety z buraków, z fasoli, z kapusty, z marchwi i wiele, wiele…