Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Spaghetti

Spaghetti – najpolularniejszy makaron z kuchni włoskiej

Spaghetti z tuńczykiem

Składniki: 1 łyżka gruboziarnistej soli 4 łyżki oliwy 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 ząbki czosnku 6 pomidorów 500 g spaghetti 200 g tuńczyka w oliwie sól pieprz Sposób wykonania: Na rozgrzaną oliwę wrzucić pietruszkę oraz posiekany czosnek, dodać jeszcze rozdrobnione pomidory i całość wymieszać, doprawiając do smaku solą oraz pieprzem, trzymać na ogniu ok.…

Spaghetti w białych i zielonych szparagach

Składniki: 500 g spaghetti 250 g zielonych szparagów 250 g białych szparagów 1 czerwona cebula 4 łyżki oliwy 125 ml białego wina 1 łyżeczka soku z cytryny 1 pęczek bazylii 150g wędzonego łososia 2 łyżki ziaren pinii ocet winny 1 szczypta cukru sól pieprz Sposób wykonania:Spaghetti ugotować wg. przepisu na opakowaniu.W między czasie zielone i…

Spaghetti w sosie warzywnym

Składniki: 400 g spaghetti 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 2 młode cebulki ze szczypiorkiem 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 250 g śmietany 150 g kremowego topionego sera 1 łyżka jasnego zagęszczacza do sosów sól biały pieprz bazylia Sposób wykonania: Spaghetti ugotować wg. przepisu na opakowaniu. W między czasie cebule…