Składniki:
- 15 dkg szynki (3 grube plastry)
- 50 dkg makaronu spaghetti
- 50 dkg zielonego groszku
- 1/2 litra bulionu drobiowego
- 2 posiekane ząbki czosnku
- garść listków pietruszki
- 1/3 szklanki oliwy z oliwek
Składniki: 20 dkg makaronu 25 dkg grzybów (najsmaczniejsze z kurkami) 10 dkg ugotowanych krewetek 4 łyżki masła 4 łyżki śmietany 2 ząbki czosnku sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Grzyby oczyścić, pokroić na połówki lub w plastry. Czosnek obrać, drobno posiekać. Krewetki przelać wrzątkiem na sicie. W rondlu rozgrzać masło, dodać czosnek, smażyć minutę, dodać kurki i…
Składniki: 20 dkg posiekanych orzechów włoskich 20 dkg posiekanych orzechów laskowych 10 dkg grzybów – wskazane leśne makaron spaghetti 1 cebula 5 ząbków czosnku 2 goździki 1 szklanka śmietany 2 łyżki masła sól, pieprz Sposób przyrządzenia: W rondlu rozgrzać masło, dodać pokrojoną drobno cebulę i czosnek, zeszklić nie rumieniąc, dodać pokrojone grzyby, goździki i po…
Składniki: 40 dag makaronu spaghetti 25 dag cienkich parówek 5 łyżek masła 3 ząbki czosnku 4 łyżki startego żółtego sera 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól i pieprz do smaku Sposób przyrządzania: Makaron ugotować al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedzić. Na patelni rozgrzać masło. Zeszklić na nim przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać…
Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego (wieprzowo- wołowe) 1 puszka kukurydzy 2 średnie papryki (czerwona i zielona) 1 ząbek czosnku przyprawy (oregano, majeranek, czosnek granulowany, pieprz świeżo zmielony, sól) pół słoiczka koncentratu pomidorowego (ok 4 łyżki) 1 średnia cebula żółty ser, lub parmezan do pozypania tłuszcz do smażennia (oliwa) mąka woda makaron spaghetti…… 0,5kg Sposób przygotowania:…