Składniki: 30 dkg cienkiego makaronu (nitki, włosy anielskie…) 50 dkg jabłek, gruszek itp. cukier do smaku 2 jajka 12 łyżki masła cukier waniliowy, cynamon do smaku bita śmietana lub konfitury do dekoracji Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Owoce obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Utarte owoce wymieszać z…
Kategoria: Makarony
Makarony
Makaron brokułami
by Mateusz Suchanek • • 0 Comments
Makarony
Makaron z sosem z cukinii
by Brygida Nowocień • • 0 Comments
Składniki: 1 kg cukinii 4 cebule 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 30 dag makaronu świderki 30 dag żółtego sera olej sól pieprz oregano Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie cebule pokroić na piórka i podsmażyć ją na rozgrzanym oleju, w trakcie dodać obraną i pokrojona cukinię. Całość udusić po czym dodać…
Makarony
Sos kapuściano- grzybowy ze świderkami
by Gabriela Drężek • • 0 Comments
Składniki: ½ kapusty pekińskiej 30 dag makaronu kokardki 2 łyżki oleju pomidor 5 pieczarek gotowy sos pieczeniowy łyżka masła sól pieprz Sposób wykonania: Kapustę poszatkować po czym dusić na małym ogniu około 3 minut i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie sos przygotować według opisu na opakowaniu i dodać go do kapusty. Dokładnie wymieszać…
Łazanki
Makaron z bakłażanem i pieczarkami
by Janusz Wojewódzki • • 0 Comments
Składniki: 3 bakłażany 10 dag pieczarek 20 dag makaronu oliwa Sos: 5 plasterków szynki sól pieprz bazylia 10 dag koncentratu pomidorowego 2 łyżki wody Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie pieczarki pokroić oprószyć solą oraz pieprzem i przesmażyć na rozgrzanej oliwie. Następnie obrane bakłażany pokroić w słupki, które posolić i…