Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos kapuściano- grzybowy ze świderkami

Składniki:

  • ½ kapusty pekińskiej
  • 30 dag makaronu kokardki
  • 2 łyżki oleju
  • pomidor
  • 5 pieczarek
  • gotowy sos pieczeniowy
  • łyżka masła
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Kapustę poszatkować po czym dusić na małym ogniu około 3 minut i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Następnie sos przygotować według opisu na opakowaniu i dodać go do kapusty.
    Dokładnie wymieszać i przez chwilę jeszcze gotować.
    W między czasie pieczarki pokroi w plasterki, które podsmażyć na rozgrzanym maśle i przełożyć do kapusty.
    Całość wymieszać i dusić około 5 minut.
    Po tym czasie dodać jeszcze pokrojony pomidor.
    Makaron ugotować według opisu na opakowaniu i polać go sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *