Składniki: • 25 dag wątroby cielęcej lub wieprzowej • 2 łyżki łoju wołowego lub szpiku wołowego • 1 surowe jajka • kilka łyżek bułki tartej • natka z pietruszki • sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wątrobę posiekać na miazgę z dodatkiem 2 łyżek łoju wołowego lub szpiku wołowego. Do masy dodać 1 surowe jajko i tylko…
Kategoria: Jednogarnkowe
Jednogarnkowe
Fasolka po bretońsku (słodko-kwaśna)
by Mudzia • • 5 komentarzy
Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka białej fasoli 1 puszka koncentratu pomidorowego 1 kostka rosołowa 1 pęto kiełbasy 1 mała cebula 1 łyżeczka płaska mąki ziemniaczanej ketchup liść laurowy kwasek cytrynowy cukier papryka słodka pieprz sól Sposób przyrządzenia: Kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę. Podsmażyć na patelni. Do garnka wlać jedną szklankę wody, zagotować…
Jednogarnkowe
Solanka rosyjska.
by Bahus • • 2 komentarze
Składniki: 20 dag wieprzowiny, 10 dag gotowanej szynki, 3 parówki, 1 nerka wieprzowa, 2 cebule, 3 kiszone ogórki, 10 dag marynowanych kaparów, 5 zielonych marynowanych oliwek, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 1 łyżka masła, 100 ml śmietany, 1/2 cytryny, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, 1 łyżka posiekanego koperku, 2 l…