Składniki: • 80 dag zielonej fasolki • 40 dag boczku (chudego) • 3 gruszki • 1i1/2 cebuli • 3 szklanki wody • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej • cząber • sól • pieprz Sposób przyrządzenia: Cebulę pokroić w piórka, boczek w plastry. Włożyć do garnka, zalać wodą, dodać trochę pieprzu i gotować na małym ogniu około…
Kategoria: Jednogarnkowe
Jednogarnkowe
Fasola po persku
by Bajus • • 0 Comments
Składniki: 40 dag fasoli (dużej), 1 kurczak, 1dl ryżu, 1 dl oleju, 1 pęczek koperku, 1 pęczek zielonej pietruszki, kilka ząbków czosnku, 1 łyżeczka pieprzu mielonego, 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki, sól. Sposób przyrządzenia: Duży gliniany garnek (lub inne głębokie naczynie) moczymy w wodzie (bo inaczej pęknie w wysokiej temperaturze). Fasolę (wymoczoną w wodzie przynajmniej…
Jednogarnkowe
Pyszne danie jednogarnkowe
by rendus • • 1 Comment
Jednogarnkowe
Pyszne danie jednogarnkowe 2
by rendus • • 1 Comment
Składniki: 3 udka kurczaka lub piersi (może też być inne mięso) 2 szkl. ryżu 6 duzych marchewek sól, vegetka 1 duża cebula tłuszcz do smażenia bulion z kostki (ok.3 szklanki) Wykonanie: Mięso podsmażyć na tłuszczu razem z cebulą doprawiając do smaku vegetką. Marchewkę oczyścić i zetrzeĆ na jarzyniarce o grubych oczkach. Ryż wypłukać. Usmażone udka…