Składniki: 1,5 kg ziemniaków, 15 dag żółtego sera, 15 dag szynki, 3 ugotowane na twardo jajka, 3 pomidory tarta bułka, mleko (wg. potrzeby) masło, sól, pieprz i gałka muszkatołowa do smaku. Sposób przyrządzenia: Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, ugotować, odcedzić, przecisnąć przez praskę. Dodać sól. pieprz, gałkę i tyle mleka, aby powstało nie za gęste puree.…
Kategoria: Jednogarnkowe
Jednogarnkowe
Krokiety z pieczarkami
by majka35 • • 3 komentarze
Składniki: 0,5 kg pieczarek 2 cebule 10 dag żółtego sera sól,pieprz Sposób przyrządzenia: Cebulę zeszklić ,pieczarki udusić wszystko osobno na oleju,zółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach,po wystygnięciu razem wymieszać,dodać sol,pieprz do smaku.Usmarzyć naleśniki, nadziewac farszem i formowac jak krokiety,otoczyć w jajku i bułce, usmarzyć ..pyszne:)
Jednogarnkowe
Patelnia z pikantnym mięsem mielonym
by Agulina • • 1 Comment
Składniki: 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy 400 g mięsa mielonego wolowego 300 g makaronu – sprężynki sol, pieprz, papryka mielona 1 papryczka chili 1 puszka groszku 300 g pieczarek 1 puszka pomidorów 3 łyżki przecieru pomidorowego Sposób przygotowania: Cebule i czosnek dokładnie posiekać i wrzucić na rozgrzany olej, poddusić, dodać mięso mielone…
Jednogarnkowe
Pieczone ziemniaczki 3
by majka35 • • 2 komentarze
Składniki: 2kg- ziemniaków 5- lyżek oleju słonecznikowego 5- ząbków czosnku sól Sposób wykonanaia: Ziemniaki obieramy z upinek ,kroimy na połowę.Czosnek przeciskamy przez praskę mieszamy z olejem dodajemy troszke soli ,wszystko razem wylewamy na ziemniaki i mieszamy .Zostawiamy na 2 godzinki .Pozniej dajemy do piekarnika i pieczemy około 45 min. .Pyszne sa same ,ale mozna podac…
Jednogarnkowe
Zupa gulaszowa
by Bahus • • 0 Comments
Składniki: 50 dag chudej wołowiny, 3 średniej wielkości cebule, 7 dag smalcu, 1 łyżka mąki, 3 łyżki przecieru pomidorowego, 4 łyżki ketchupu, 1 łyżeczka kminku, ostra sproszkowana papryka, sól. Sposób przyrządzenia: Mięso umyć i pokroić w niewielką kostkę. Cebulę drobno posiekać, dodać smalec i smażyć razem w rondlu, do zrumienienia się mięsa i cebuli. Dodać…