
Składniki:
• 4 pstrągi
• 4 gałązki natki pietruszki
• 4 plasterki cebuli
• 6 łyżek oleju
• sok z cytryny
• łyżeczka soli
• 1/2 łyżeczki pieprzu
• 1/4 łyżeczki zmielonego kminku

Składniki: • 6 sznycli cielęcych. • dip śliwkowy ( powidła, 2 łyżki wytrawnego białego wina, cynamon). • sól. Wykonanie: Mięso rozbijamy, solimy. Smarujemy dipem śliwkowym. Pieczemy na grillu smarując dipem. Przepis został nadesłany na Drugą Edycje onkursu Pychotoki przez Gaździne.
Składniki: • 1 kg skrzydełek z kurczaka • 2 łyżki bułki tartej, 4 łyżki przyprawy "gyros" • 4 łyżki oleju, sól, 3 łyżki pasty paprykowej Sposób przyrządzenia: Skrzydełka dzielimy na trzy części odrzucając końcówkę, można zostawić do zrobienia jakiegoś wywaru. Do miski wrzucamy przyprawy, bułkę tartą, pastę paprykową, sól i olej. Wszystko mieszamy i zostawiamy…
Składniki: • 75 dag mielonej wołowiny. • 2 ząbki czosnku. • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki. • 2 łyżki masła. • oliwa. • łyżka zielonego pieprzu. • sól. Wykonanie: Zielony pieprz namoczyć na pięć minut. Czosnek obrać przepuścić przez praskę. Masło stopić, połączyć z wołowiną, czosnkiem, pietruszką, solą i pieprzem. Ze starannie wymieszanej masy mięsnej…
Składniki: • 70 dag. wołowiny bez kości. • 8 małych cebulek. • strąk czerwonej papryki. marynata: • 0,5 szkl. ostrego keczupu. • 1/3 szkl. oliwy • 3 łyżki magii. • łyżka tartego chrzanu. Wykonanie: Wszystkie składniki sosu łączymy ze sobą. Wołowinę kroimy na plastry grubości 1,5 cm, a następnie jak najdłuższe słupki. Paprykę myjemy, kroimy…