„Jerk Spice Mix”- pochodząca z Karaibów mieszanka przyprawowa. Mięso należy natrzeć mieszanką na kilka godzin przed pieczeniem na grillu. Nadaję się chyba do wszystkiego. Składniki: • 2 łyżki mielonego imbiru • 2 łyżki mielonej papryki • 1 łyżka granulowanego czosnku • ½ łyżeczki pieprzu Cayenne • ½ łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu • 1 łyżeczka…
Kategoria: Grill
Mieszanki do grilla
Mieszanka przyprawowa do grilla
by Administrator • • 1 Comment
Składniki: • 2 łyżki czarnego pieprzu • 2 łyżki papryki • 2 łyżki cebuli w proszku • 1 łyżka brązowego cukru • 1 łyżka chilli w proszku • 1 łyżka soli • ½ łyżeczki mielonej szałwii • ½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej • ¼ łyżeczki pieprzu Cayenne Wykonanie: Wymieszać wszystkie składniki razem. Przechowywać w szczelnie…
Pstrąg z grilla
Pstrągi z ziołami
by trunksql • • 0 Comments
Pstrąg z grilla
Pstrąg z grilla 2
by trunksql • • 0 Comments
Warzywa z grilla
Paprykowe szpady
by trunksql • • 0 Comments
Składniki: • 2 papryki (najlepiej 1 żółta i 1 czerwona) • 1 nieduża cukinia • 1 nieduży bakłażan • wykałaczki Sposób przyrządzenia: Bakłażana należy umyć i pokroić wzdłuż na cienkie plasterki. Posolić i odstawić na 1-2 godziny aż puści sok. Teraz czas na dokładnie osuszenie ręcznikiem papierowym. Paprykę umyć, wybrać nasiona i pokroić w słupki.…



