Do grillowania przydatne są pory o średnicy do 15 milimetrów, użycie grubszych spowoduje że zewnętrzna warstwa się zwęgli, a środek pozostanie surowy. Składniki: 6 porów na porcję oliwa z oliwek sól, pieprz Sos: pęczek zielonej cebulki 1 szklanka twarogu śmietankowego 1 szklanka jogurtu naturalnego sól, pieprz, cukier Sposób przyrządzenia: Odciąć z pora białą cześć, bardzo…
Kategoria: Grill
Grill
Żeberka po azjatycku z grilla
by Roman • • 0 Comments
Łosoś z grilla
Hamburgery z łososia(ryby) grillowanie
by dominikab • • 0 Comments
Składniki: 75 dkg filetów z łososia (pstrąga, okonia, sandacza) 1/3 szklanki gęstej śmietany 2 łyżki skrobi kukurydzianej (lub ziemniaczanej) 2 łyżki posiekanej cebuli 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka sól 1/4 łyżeczka pieprzu białego oliwa 6 bułek hamburgerowych 6 plastrów sera żółtego wskazany uwędzony Sposób przyrządzenia: Filet z ryby zmielić…
Grill
Słodko ostre polędwiczki wieprzowe z grilla
by dominikab • • 0 Comments
Składniki: 1 kg polędwiczek wieprzowych Marynata: 1/3 szklanki soku cytrynowego 1/3 szklanki soku ananasowego 1 łyżka sosu chili 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżka rozgniecionego czosnku 1 łyżka mielonego imbiru 1 łyżeczka cukru ½ łyżeczki mielonego pieprzu Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Polędwicę pokroić w sześciany. Zalać mięso marynatą, dokładnie wymieszać, odstawić na…
Grill
Schabowy z kością z grilla
by Martusia • • 0 Comments
Składniki: 4 kotlety schabowe z kością (3 cm grubości) Marynaty: ½ szklanki soku cytrynowego 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka oliwy z oliwek ¼ łyżeczki soli ½ łyżeczki cukru szczypta posiekanego rozmarynu ¼ łyżeczki pieprzu Sposób przyrządzenia: Wymieszać dokładnie składniki marynaty. Każdy kotlet lekko rozbić tłuczkiem do mięsa, zamarynować na około 30 minut. Wyjąc z…

