Składniki: 1 kg mielonego mięsa 2 cebule 4 łyżki oleju 120 g pieczarek pęczek natki pietruszki 4 jajka 150 g żółtego sera 1-2 łyżki mleka 1 szkl. tartej bułki sól pieprz Sposób wykonania: Pieczarki pokroić po czym podsmażyć je na rozgrzanym oleju, wówczas dodać mięso i całość przesmażyć. Następnie mięso odstawić do ostygnięcia, wówczas dodać…
Kategoria: Dodatki
Dodatki
Farsz rybny do pasztetów
by Jadwiga Wójcicka • • 0 Comments
Składniki: 600 g szczupaka 1 cebula 3-5 zmielonych ziaren pieprzu ½ bułki paryskiej 1 szkl. mleka ½ szkl. bulionu rybnego 2 łyżki masła 1 jajko sól gałka muszkatołowa łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Cebulę posiekać i podsmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas dodać posiekaną rybę. Całość lekko podsmażyć, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie…
Dodatki
Farsz mięsny do pasztetów
by Kaja Kołodziejska • • 0 Comments
Składniki: 750 g mielonego mięsa 1 szkl. masła 2 jajka ½ szkl. śmietany 100 g grzybów 1 cebula 1 szkl. startego żółtego sera łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Grzyby oraz cebulę posiekać po czym podsmażyć na rozgrzanym maśle. Następnie dodać mięso, przesmażyć i dodać ser, jajka, śmietanę oraz natkę pietruszki. Całość wymieszać…
Dodatki
Ciasto siekane na paszteciki
by Maja Wnuk • • 0 Comments
Składniki: 12 łyżek masła 2 ½ szkl. mąki 2 jajka 1 szkl. wody Sposób wykonania:Masło posiekać z mąką po czym wbić jajko i wlać wodę.Całość dokładnie wyrobić i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
Dodatki
Ciasto parzone na paszteciki
by Lila Lipska • • 0 Comments
Składniki: 1 ¼ szkl. wody ½ szkl. masła 2 szkl. mąki 4 żółtka sól Sposób wykonania: Wodę z dodatkiem masła zagotować po czym stopniowo dodawać mąkę cały czas mieszając. Odstawić masę do ostygnięcia, wówczas wbić żółtka i doprawić solą. Dokładnie wyrobić. Ciasto idealne na paszteciki.