Składniki: 200 g twarogu 1,5 szkl. ugotowanego na sypko ryżu cebula łyżka masła sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę posiekać po czym zeszklić ją na rozgrzanym maśle, wówczas dodać ją do twarogu. Całość wymieszać, dodając jeszcze ryż. Powstały farsz doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.
Kategoria: Dodatki
Dodatki
Kulki z tartej bułki
by Klaudia Górniak • • 0 Comments
Składniki: 2 szkl. tartej bułki 3 surowe żółtka ćwierć szklanki mielonego kminku sól pieprz 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 3-4 łyżki wody Sposób wykonania: Bułkę zalać ciepłą wodą i podgrzewać na małym ogniu cały czas mieszając po czym zdjąć z ognia i dodać pietruszkę, żółtka oraz kminek. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą…
Dodatki
Farsz z grzybami i kapustą do pierożków
by Ola • • 0 Comments
Składniki: 500 g kiszonej kapusty 50 g suszonych grzybów 100 g startego żółtego sera sól pieprz Sposób wykonania: Grzyby zalać wodą i odstawić na noc. Następnego dnia ugotować po czym wywar zalać i ugotować w nim poszatkowaną kapustę. Następnie grzyby posiekać i dodać do kapusty. Całość wymieszać i odstawić do ostygnięcia. Do chłodnego farsz u…
Dodatki
Farsz z twarogu z estragonem do pierożków
by Ola • • 0 Comments
Dodatki
Farsz z sera i kaszy do pierożków
by Ola • • 0 Comments
Składniki: 200 g białego sera 200 g ugotowanej kaszy gryczanej cebula łyżka masła sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę posiekać po czym zeszklić ją na rozgrzanym maśle. Następnie dodać ją do sera i dokładnie utrzeć, wówczas dodać jeszcze kasze gryczaną. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.