Składniki: 300 g upieczonego mięsa 200 g cebuli 1 łyżka masła 1 żółtko 2 łyżki śmietany sól pieprz 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle. Następnie mięso zemleć i dodać do niego podsmażoną cebulkę, żółtka, śmietanę oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą…
Kategoria: Dodatki
Dodatki
Farsz z grzybów
by Jowita Czarnowska • • 0 Comments
Składniki: 50 g suszonych grzybów 300 g cebuli 100 g wędzonego boczku 4 łyżki tartej bułki 1 jajko sól pieprz Sposób wykonania: Grzyby zalać 300 ml wody i odstawić na 30 minut. W między czasie pokrojony boczek stopić na patelni i przesmażyć na nim posiekana cebule, wówczas całość zemleć razem z odcedzonymi grzybami. Dodać jeszcze…
Dodatki
Farsz z mięsa do rolad
by Wiktoria Bałdyga • • 0 Comments
Składniki: 200 g wieprzowiny 200 g cebuli 100 g słoniny 4 łyżki tartej bułki 1 jajko sól pieprz Sposób wykonania: Słoninę pokroić w kostkę i stopić na patelni, wówczas dodać obroną cebulę drobno posiekaną. Gdy cebulą się zarumieni zemleć ja razem z mięsem. Dodać jeszcze tartą bułkę oraz jajko. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku…
Dodatki
Farsz z cebuli do rolad
by Asia Gromek • • 0 Comments
Składniki: 400 g cebuli 100 g wędzonego boczku 100 g tartej bułki 1 jajko sól pieprz Sposób wykonania: Obraną cebulę zetrzeć na tarce po czym podsmażyć ja na przesmażonym boczku. Gdy cebula się zarumieni, zdjąć całość z ognia i dodać bułkę tartą. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem, Na koniec dodać jeszcze jajko i dokładnie …
Dodatki
Farsz z pomidory i cebuli
by Grażyna Wójciak • • 0 Comments
Składniki: 200 g cebuli 1 pomidor 2 łyżki masła 1 ząbek czosnku 4 łyżki tartej bułki 4 łyżki śmietany 1 jajko Sól pieprz Sposób wykonania: Schab płuczemy, osuszamy rozcinamy na płat grubości około 8 cm lekko rozłożyć bijemy wałkiem i odcinamy brzegi nadając im kształt prostokąta. Odcięte kawałki mięsa mielimy i podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu…