Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Dodatki

Farsz z mięsa do pasztecików

Składniki: 300 g upieczonego mięsa 300 g cebuli 3 ząbki czosnku 3 łyżki masła 1 jajko 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 3-4 łyżki wywaru sól pieprz Sposób wykonania: Czosnek i cebulę posiekać po czym zeszklić na rozgrzanym maśle. Następnie dodać mięso i całość zemleć. Wbić jajko i dodać jeszcze posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać…

Grzanki do bulionu

Składniki: ½ białego  czerstwego chleba 2 łyżki masła ½ szkl. starego żółtego sera Sposób wykonania: Z chleba odkroić skórkę a miąższ pokroić na cienkie paseczki, które posmarować masłem. Posypać je jeszcze startym serem. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i podrumienić.