Składniki:
- 75 g ryż
- 1 łyżka rodzynek
- 1/2 szkl bakali
- 1 cebula
- 1 jajko
- 1 łyżka startego parmezanu
- 1 łyżka masła
- sól
Składniki: 300 g upieczonego mięsa 300 g cebuli 3 ząbki czosnku 3 łyżki masła 1 jajko 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 3-4 łyżki wywaru sól pieprz Sposób wykonania: Czosnek i cebulę posiekać po czym zeszklić na rozgrzanym maśle. Następnie dodać mięso i całość zemleć. Wbić jajko i dodać jeszcze posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać…
Składniki: 200 g masła 50 g filetów kilki Sposób wykonania: Kilkę dokładnie oczyścić po czym przetrzeć przez sito. Następnie dodać ja do miękkiego masła. Całość dokładnie wymieszać, uformować bloczek i schłodzić go w lodówce.
Składniki: ½ białego czerstwego chleba 2 łyżki masła ½ szkl. starego żółtego sera Sposób wykonania: Z chleba odkroić skórkę a miąższ pokroić na cienkie paseczki, które posmarować masłem. Posypać je jeszcze startym serem. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i podrumienić.