Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Desery

Porzeczkowy kisiel

Składniki: porzeczki czerwone 1 kg cukier 30 dag mąka ziemniaczana 8 dag śmietana 1 l Sposób przyrządzenia:Porzeczki należy umyć pod bieżącą wodą, odszypułkować, ugotować, anastępnie przetrzeć przez sitko. Do przecieru z porzeczek należy dodaćcukier i zagotować. Mąkę ziemniaczaną należy rozmieszać z niewielkąilością wody, wlać do porzeczek, dokładnie wymieszać i zagotować. Kisielpo ugotowaniu należy wlać do…

Waniliowe mleczko

Składniki: mleko 0,7 l jajka 4 sztuki cukier 12 dag cukier waniliowy 5 g Sposób przyrządzenia:W wysokim dzbanku należy połączyć ze sobą mleko, cukier biały, cukierwaniliowy i całe jajka. Wszystko dokładnie zmieszać, po czym przelać dofiliżanek. Filiżanki z mlekiem należy wstawić do kąpieli wodnej podprzykryciem na około 40 minut. Ścięte mleczko należy wyjąć z kąpieli,ostudzić…

Trufle inaczej

Składniki: gorzka czekolada 25 dag masło 10 dag ciemne piwo 6 łyżek cukier puder 12,5 dag mielone migdały 12,5 dag rodzynki posiekane 3 dag kakao do posypania Sposób przyrządzenia: Czekoladę i masło należy wrzucić do rondelka, a sam rondelek umieścić w garnku z gorącą wodą na ogniu. Podgrzewać do momentu rozpuszczenia się czekolady ciągle mieszając.…