Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Porzeczkowy kisiel

Składniki:

  • porzeczki czerwone 1 kg
  • cukier 30 dag
  • mąka ziemniaczana 8 dag
  • śmietana 1 l

    Sposób przyrządzenia:
    Porzeczki należy umyć pod bieżącą wodą, odszypułkować, ugotować, a
    następnie przetrzeć przez sitko. Do przecieru z porzeczek należy dodać
    cukier i zagotować. Mąkę ziemniaczaną należy rozmieszać z niewielką
    ilością wody, wlać do porzeczek, dokładnie wymieszać i zagotować. Kisiel
    po ugotowaniu należy wlać do salaterek, ostudzić i podać polany śmietaną.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *