Składniki:
- opakowanie lodów kolorowych
- 3 żółtka
- łyżeczka cukru waniliowego
- 6 łyżek cukru
- ¼ tabliczki czekolady
- opakowanie śmietanki kremówki
Składniki: 2 małe melony kantalupa sok z 1 cytryny lody lub sorbet owocowy Sposób przyrządzenia: Melony umyć, osuszyć, przekroić w poprzek na połowę, usunąć gniazda nasienne. Tak przygotowane owoce skropić sokiem cytrynowym, schłodzić. Wgłębienie powstałe po wydrążonych gniazdach nasiennych wypełnić gałkami lodów lub sorbetu.
Składniki: 13 dkg masła 1,5 szklanki cukru 1 szklanka kaszy manny olejek rumowy 2 szklanki wody ½ szklanki orzechów arachidowych Sposób przyrządzenia: W rondelku zagotować wodę i cukier do konsystencji śmietanki. W drugim rondelku rozgrzać tłuszcz i wrzucić kaszę manną, podgrzewać na małym ogniu mieszając, aż kasza wchłonie cały tłuszcz, i nabierze złocistego koloru. Do…
Składniki: 1 puszka skondensowanego słodkiego mleka 2 galaretki o ulubionym smaku 1 tabliczka czekolady Sposób przyrządzenia: Mleko w puszce włożyć do lodówki i schłodzić. Z połowy wody przewidzianej na opakowaniu według przepisu rozpuścić galaretkę. Włożyć do lodówki żeby lekko stężała. Po tym czasie miksujemy tężejącą galaretkę dodając schłodzone mleko. Wlewamy do foremki i odkładamy do…