Składniki: 1 kg tłustego twarogu ½ szkl. śmietanki 10 dag masła 6 żółtek 2 szkl. cukru pudru 1 cukier waniliowy 30 dag mieszanych bakalii Sposób wykonania: Żółtka razem z cukrem ubić do białości. Następnie masło utrzeć na puch i nie przerywając ucierania dodawać stopniowo twaróg, masę jajeczna, śmietanę oraz aromat. Na koniec dodać namoczone i…
Kategoria: Ciasta
Ciasta
Pascha z rodzynkami
by Maria Fudali • • 0 Comments
Składniki: 40 dag sera twarogowego 1 szkl. śmietany 25 dag miękkiego masła 3 żółtka 12 dag cukru pudru 2 cukru waniliowego 10 dag rodzynek 5 dag skórki kandyzowanej cytrynowej szczypta soli Sposób wykonania: Ser zemleć w maszynce po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo po 1 żółtku, kawałku masła a następnie odrobinę cukru i śmietanę.…