Składniki: 150 g herbatników masło 100 g białej czekolady 80 g cukru jajko białko łyżka rumu Sposób wykonania: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. W miedzy czasie 25 g cukru wymieszać z rumem i trzymać na małym ogniu, aż się rozpuści, wówczas wlać pól szklanki wody, wymieszać i gotować na małym ogniu. Następnie 1/3 cukru utrzeć…
Kategoria: Ciasta czekoladowe
Ciasta czekoladowe
Ciasto czekoladowo-figowe
by Marzena Śmigiel • • 0 Comments
Składniki: 60 dag gorzkiej czekolady 35 fig 35 dag masła 6 jajek 15 dag cukru pudru 10 dag maki pszennej 1 proszek do pieczenia 2 dag masła Sposób wykonania: Czekoladę oraz masło roztopić po czym dodać żółtka, cukier oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać i dodać białka ubite na sztywną pianę,…
Ciasta czekoladowe
Masa migdałowo-czekoladowa
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Ciasta czekoladowe
Czekoladowy placek z sosem kokosowym
by Paulina Piwowar • • 0 Comments
Składniki: 250 g mąki pszennej ½ kostki masła 1 szkl. cukru pudru 3 jajka 3 łyżki czekolady w proszku 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia masło bułka tarta Sos: 2 łyżki budyniu o smaku waniliowym 1 szkl. mleka 2 łyżki cukru ¼ kostki masła 1 szkl. śmietanki 100 g wiórków kokosowych kieliszek likieru kokosowego Sposób…
Ciasta czekoladowe
Czekoladowe ciasto z brzoskwiniami
by Agnieszka Tuszyńska • • 0 Comments
Składniki: mrożone ciasto francuskie jajko 2 szkl. mleka 4 łyżki cukru 200 g gorzkiej czekolady 2 jajka 2 żółtka 100 g mielonych migdałów ½ łyżeczki aromatu rumowego słoik brzoskwiń Sposób wykonania: Mleko zagotować razem z cukrem po czym dodać rozpuszczoną czekoladę, żółtka oraz jajka. Całość dokładnie wymieszać aby masa zgęstniała, wówczas dodać do niej migdały…