Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Biszkopty

Biszkopt 3 kolory

Składniki: 6 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 3/4 szklanki oleju 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Sposób przyrządzenia: Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia. Białka ubić z cukrem, dodać olej i podzielić masę na 4 garnuszki. 1 porcja- 1/2 szklanki mąki, dodać 6 żółtek, rozlać na blachę 2 porcja- 1 łyżka mąki + różowy…

Biszkopt Romualdy

Składniki: 6 (8) jaj 6 (8) łyżek cukru 6 (8) łyżek mąki sól proszek do pieczenia Sposób przyrządzenia: Białka oddzielić od żółtek. Żółtka roztrzepać, dodać szczyptę soli. Ubijać białka, dodać cukier, dalej ubijać, dodać żółtka- delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Dodać mąkę (+ szczypta proszku do pieczenia), delikatnie wymieszać. Piec w temp. 100 stopni, z termoobiegiem,…

Biszkopt z kremem orzechowym

Składniki: 20 dkg orzechów 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru pudru 2 żółtka 1 kostka kasi 1 czekolada biała 1 galaretka cytrynowa 1 duży słoik musu jabłkowego Sposób wykonania: 20 dkgorzechów zemleć.zalać gorącym mlekiem mieszając .Następnie dodać 2 żółtka, 1 kostke margaryny, 1 szklanke cukru pudru. Upieczony biszkopt przekroić i posmarować kremem.Na wierzch polać polewą z białej…

Biszkopt z bezami

Składniki: 5 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki wrocławskiej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka maku suchego Krem: 2 szklanki mleka 1 szklanka cukru pudru 3 łyzki maki 1 łyzka kartoflanki cukier waniliowy Sposób wykonania: 1 szklanka mleka i cukier zagotowac a następnie rozpuścić mąke i kartoflanke i wlac do garnka abyzrobił się…

Biszkopt z masą makową

Składniki: biszkopt: • 3 jajka • 4 łyżki mąki pszennej • 3 łyżki cukru • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia masa makowa: • 250 g masła lub margaryny • 2 żółtka • 3 łyżki cukru pudru • 2 łyżki maku lukier: • 1/2 szklanki cukru • sok z 1/2 cytryny • 2 łyżki gorącej…